Kun je samen met ons de eerste volledig stekkerloze horecakeuken ter wereld ontwikkelen? Dat was de uitdagende vraag die Real Result kreeg van Ernest van de Voort, Manager Business Development, Marketing en Concepts bij Albron. Een nieuwe keuken voor een prestigieus circulair horecaconcept - The Greenhouse - in hartje Utrecht dat binnen een jaar de deuren zou moeten openen. Geen alledaagse vraag in de grootkeukenwereld, maar de ambitie die er uit doorklonk was glashelder. En wij waren getriggerd.

Volledig stekkerloos, nee, dat is ons uiteindelijk niet gelukt, simpelweg omdat de huidige wet- en regelgeving in Nederland dat nog niet toestaat. In plaats daarvan hebben we samen met vooruitstrevende partners een toekomstbestendige restaurantkeuken gecreëerd waarin het voor dit moment hoogst haalbare op gebied van circulariteit is bereikt. Tevens zijn alle voorwaarden gecreëerd om de komende 15 jaar deze keuken mee te laten groeien naar 100% stekkerloos. Alle leveranciers hebben zich gecommiteerd om jaarlijks samen een optimalisatieslag te maken naar de nieuwste technieken en inzichten.

Dankzij onze gezamelijke ambitie en een flinke portie doorzettingsvermogen zijn er in dit project revolutionaire stappen gezet op het vlak van circulariteit.

  • de koel- en vriesinstallatie van firma Veenhuizen werkt volledig op CO2, dus zonder schadelijke gassen. Het is gelukt de allerkleinste installatie op CO2 ter wereld werkend te krijgen.

  • de afzuigkap, ontwikkeld door de firma Tessu, is voor 70% uit gerecycled glas gemaakt.  

  • de X-Oven brandt op olijfpitten en de pizzaoven is volledig houtgestookt. 

 

“Een restaurant dat zijn gerechten bereidt zonder stroom te gebruiken: 'de stekkerloze keuken!' Een prachtige ambitie die we vandaag de dag niet, ik zeg nog niet, kunnen realiseren. Samen met Real Result hebben we de eerste belangrijke stappen nu al kunnen zetten en hebben we dus ingezet op het realiseren van professionele keukens die substantieel minder energie gebruiken binnen nu en uiterlijk 15 jaar.”
Ernest van de Voort - Albron

2024 Real Result | Privacy Policy